Sunday, February 18, 2018

Sekitar majlis Pernikahan Anak ...

salam rakan2 blog ..
lamanya tak update blog.. agak2 ada tak yang dah tak ingat blog satuperlumbaan ni.
ialah , lama tengelam tanpa posting.
kira anggapla crita pertama utk 2018.
16 okt 2016 aby ada buat entri psl majlis merisik utk putri aby ni ..
alhamdulillah pada 7 januari 2018 aritu berlangsungnya majlis pernikahan ..
moment2 majlis tu aby kongsikan bersama rakan blog ..



lori yang membawa bahan2 utk membuat pemasangan pelamin nikah ..
cabaran dalam pemasangan khemah dihadapan rumah ..
hanya 3 khemah, satu diperkarangan rumah, dua lagi dihadapan rumah ..
terpakasa meminjam bahagian hadapan jiran.
kedua dua jiran bangsa lain ..
jiran kiri ada anak kecil .. payah utk mereka membawa anak kecil jika kereta jauh dari rumah ..
jiran kanan pula, menjaga nenek mereka, hari2 harus dibawa keluar untuk terapi ..
kereta harus ada dihadapan rumah ..
jiran depan .. rumahnya dibuat homestay ..hari tu dia menerima guest ..
jadi klu dpn rumah ada bloking .. susah guest membawa masuk kereta ..
hasil perbincangan dengan mereka semua ..
aby hanya minta dari pkl 9.30pg hingga pkl 6ptg  utk menggunakan ruang jalan ..
selepas waktu tu aby akan kemas kerusi meja yang bloking jalan ..
alhamdulillah mereka terima cadangan aby ..


                          pelamin nikah yang siap dipasang utk pengantin perempuan duduk




                                                         khemah yang siap dipasang




                                      

antara tetamu yang hadir .. kebanyakan yg hadir adalah saudara2 dekat sbb hanya majlis nikah


hantaran dari pihak aby ..


                                                       hantaran dari pihak lelaki


sireh gagang dari pihak aby





saat yang ditunngu tunggu ..
akad nikah .. anak minta aby yang baca akad tu ..
tp risau gugup dengan suasana tu .. nanti menantu jadi gugup juga ..
jadi yang paling baik, serah pada tok kadi ..
alhamdulillah , dengan sekali lafaz, sah akadnya ..
\

saat anak aby mendapat restu dari ayah dan tok kadi ..


bersama ibunya ...


wajah pengantin ..
tipu bila dikata tidak ada perasan sayu pada waktu ni ..
hanya Allah yg tahu perasaan sayu hati ini bila anak akan diserah kepada penjaga lain ..





                                         sekadar gambar2 tambahan kedua dua mempelai ni ..


alhamdulillah sekarang aby dah ada menantu ..
kena belajar2 sebut diri sendiri papa bila berbual dengan menantu ..

insyaallah ada masa ..
akan menyusul entri hari persandingan ..



10 comments:

  1. Replies
    1. salam WP ..
      terima kaseh atas ucapan

      Delete
  2. lama menyepi... cantik anak aby...tahniah ... tak lama lagi bercucu la yer...

    ReplyDelete
  3. salam noe ..
    harap2 gitu la noe ..
    dapat gelaran datok ..
    hihi

    ReplyDelete
  4. tahniah Aby..dah terima menantu..
    saya jugak menagis sayu sewaktu akad nikah anak lelaki pd bln 12 lps..sebak,sayu..semua ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kamsiah ..
      Tq atas ucapan ..
      sayu sebak dlam bermcm perasaan kam ..
      rasanya mcm tu kot perasaan org tua lain bila anak mereka menikah ....

      Delete
  5. Tahniah aby,dapat menantu.semoga mereka berbahagia hingga ke syurga.cantiknya anak aby.
    Pelamin pun cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam TJ ..
      tq atas ucapan dan doa TJ..
      harapan kita sebagai parents .. mcm doa TJ
      semoaga mereka berbahgia hingga ke syurga

      Delete
  6. salam aby,

    tahniah bang sebab dah jadi bapa mertua.. :)
    saya boleh rasa perasaan sayu aby tuh saat sempurna akad nikah tu...
    InShaaAllah, semuanya selamat dan mereka akan kekal hingga ke jannah..Amin.

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete