Tuesday, October 22, 2013

Bila kesibukan Terlampau ...

salam rakan2 blog ...
dah masuk 23 hb .. tp baru entri ke 2 ...
bulan yg cukup ketat jadual kerja ...
bberapa kerja date line sama ..
hujung bulan october ..
cuba nak siapkan sebelum hari Raya Haji ..
tp tk sempat .. 


disini ...
asyik naik bukit turun bukit ..
utk menyampaikan ketapak kerja ..


seronok juga layan 4WD ni bila main kt jalan2 mcm ni ...





gini la laluan yg diguna utk menjalankan kerja2 ditapak ..


dalam masa tu kena ulang alik ke Tanjong Karang ..
dah hampir 2 bulan ulang alik ke daerah Jelapang Padi Selangor ni ..
kadang2 pagi dilembah Kelang ..
sebelah petang .. vroom ke TK ni ..
utk tengok progress ..
agak malas nak balik, tidor kt chalet disana tempat budak2 kerja tido ..
lepas suboh esoknya baru balik ..


lps penat melayan kerja ditapak ..
sesekali jalan jalan ke bendang .. 


cuma sekarang lepas musim menuai ..
klu masa padi menguning pasti permandangan nya mesti cantik ..
seumpama padang golf gitu ..


jangan jeles ...
hu..hu...
helmet baru aby .. replica Lorenzo ..


no 99 ... milek lorenzo ..


dalam jadual yg ketat ...
kena pergi Cameron Highland jumaat lps ..
utk merancang bila kerja mula di sana ..


sempat snap gambar masa masuk Tanah Rata ..


tu lah kebelakangan ni ..
dek kerana bergerak kesana ke mari ..
bila belum sampai pukul 12.00 mlm mata dah berat ..
klu tidak pukul 1.00 pg pun masih ok lg ..

harini seharusnya Wordless Wednesday ..
tp .. aby bagi ber word word ..

arghhh .....
13.10.13 ..
motogp ..belum sempat lg buat N3 nya ...
hu..hu...





28 comments:

  1. sibuk bermakna duit masyukkkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kamsiah ..
      ha.ha.. masyukkk ..
      wlu masyukkk tp jangan lupa ..sebahagian hak org lain ..
      lps tolak workers, supplier dan lain2 ..
      adala baki sikit2

      Delete
  2. Assalamu'alaikum aby

    Alhamdulillah..sibuk tu adalah satu nikmat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k werdah ..
      bersyukur sbb dapat melalui kesibukan tu dengan mudah ..
      yup, betul tu, ianya satu nikmat ..
      utk info kak,
      aby dah beli buku Mudahnya Menjemput Rezeki tu ..
      memang nak guna utk rujukan assignment ..
      masa rehat dgn kwn2 rupanya ada kwn2 lain juga memilekki buku tu

      Delete
  3. Memang report banget tu......
    Yang naik bukit turun bukit masuk belukar tu projek apa Aby?
    Begitulahkan pengorbanan seorang ayahkan.....demi keselesaan utk anak bini yang disayangi.... jangan buat onar pulak ayahnya tuu asyik ke Cameron Highland je !!!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hainom ..
      naik turun bukit tu .. adalaa kerja yg dibuatnya ..
      he..he...
      memang kerap naik CH tu .. cuma kadang tk buat N3 psl CH sbb kerap pergi ..buat onar ???
      wes tuek2 kiyer, kenek eleng2 karo pengeran ..

      Delete
    2. Apiklah angger eleng....wedik dak eleng, ngolek bojo meneh.....hehe

      Delete
    3. ngolek bojoh meneh orak opo asalkan enggo jalan seng sah ..
      ganjaran poholonay pun gede psl ngawe masjid meneh siji ..
      he..he..

      Delete
  4. salam aby....amboi sibuk sungguh aby...sibuk2 tak per..berbaloi...masyukkkkk...hehehe...
    Tak dapat jadi lorenzo..helmet lorenzo pun jadi lah...hehehe
    Laaa cameron pulakkk...dari kawasan bukit bukau..ke kawasan bendang...pastu ke bukit balik...hebat...hehe...nanti kim salam kat strawberry kat sana yer..
    n3 yg last tu yg duk tunggu...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam noe ..
      antara champion's helmet, helmet HJC lorenzo la yg murah, mungkin disebabkan helmet HJC ni baru dipasaran berbanding dgn ARAI, SHOEI,BELL, NOLAN dan yg lain2 yg dah lama dipasaran dan dipakai champion2 juga mcm Rossi, Doohan, Stoner ..
      minggu dpn akan ke CHlg .. nanti aby sampaikan salam kt strawberry tu ..
      he..he...
      nanti free aby buat N3 yg last tu

      Delete
  5. Sibuk itu tanda rezekinya murah. Kalau senyap sunyi pasti susah hati - betul tak. Cuma itulah bila dah letih macam kakak jugalah habis anak belajar kita pun sama masuk bilik juga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kz ..
      alhamdulillah .. rezeki dekat hujung tahun ni ..
      setidak2 nya nanti ada bajet lebih utk persediaan bukak sekolah ..
      angger wes kesel .. kiro arek turu gasik waea ..

      Delete
  6. wahhh! padat nya aktiviti abg...
    apa pun moga semuanya dipermudahkan.....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam atie ..
      wlu padat mcm mana pun, kerja tetap kita jalankan juga kan !!
      alhamdulillah .. semuanya dipermudahkan ..

      Delete
    2. Alhamdulillah..dah nama nya kerja kan bang...
      salam Jumaat:)

      Delete
    3. salam jumaat utk atie juga ..
      semoga ceria disana ..

      Delete
  7. Sibuk2 pun masih sempat tu dok rider sana sini. Saya jelez! Hehheee...

    Tanggungjawab kenalah buat ye dak, kalau tak sibuk bermakna tak ada projek jadinya tak ada kerjalah pulak...

    ReplyDelete
  8. salam JA ..
    selalu gunakan kesempatan utk ride bila teravel sendiri utk urusan ..
    tk kena toll dan dapat enjoy membesetttt ..
    he..he..
    yup .. atas dasar tanggung jwb .. kena buat kerja yg diberi

    ReplyDelete
  9. Salam aby.. nak pinjam motor leh??? teringin nak naik ekekeke

    Aby ada ke masa kejadian banjir lumpur kat cameron tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mysha ..
      suspen juga bila baca psl kejadian banjir lumpur tu ..
      berlaku selepas aby balik dr sana ..
      tp misal ke CH tu kena hati2 dengan tanah runtuh juga ..
      nak pinjam motor???
      hu..hu...

      Delete
  10. Replies
    1. salam Naz ..
      ada masanya seronok ..
      ada masanya .. badan blh gelap dek kerana berjemur bawah panas ..

      Delete
  11. salam kang aby
    Kabare'
    Maaf lama ta tak dtg sini.

    ReplyDelete
  12. Salam setu TA,
    waras yor neng kono, aby pun jalok maap jugak. Suwi orak mampir neng blog mu

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum aby...

    dh lama tak melawat sini..baru ari ni dpt bukak blog...boleh tanya sikit..? wah selalu ulang alik di Tg Krg buat projek ape tu..?

    ReplyDelete
  14. salam saridah ..
    buat kerja upgrade hsp tng Karang ..
    dah peringkat final, tinggal sikit jer lg ..
    arini pun pergi lagi ke sana ..
    selalu singgah makan di restoran Dinding Gelas Besar tu ..
    asam pedas panas ..
    dah pernah makan kt sana ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam aby...
      oo..dekat la...sy selalu lah makan di restoran tu, kalau suami off day kami selalu makan luar..., solat di masjid lah...ya lah dh duduk tinggal berdua jer...ank2 ada yg duduk asrama...

      Delete
    2. satu lg tempat makan yg best kt kuala selangor ..
      klu kita ke B melawati, pusing kekanan .. kt baris kedua, kedai yg hujung . banyak lauk pauknya dan ada ikan bakar ...apake nama kedainya ..
      tp memang best lauk2 kt kedai tu. kerap juga mkn kt sana ..

      Delete