Wednesday, January 5, 2011

My Cats ... Sorotan 2010 ....

salam thn baru rakan2 blog sume.
dah masuk hari ke 5 thn baru ni baru sempat nak buat entri.
tugasan2 pd ujung tahun memang agak padat, hinggakan nak berblog pun tk sempat.

sebagai pemula entri utk tahun baru ni,
aby paparkan kisah kucing2 kami sepanjang thn 2010.
satu riadah keluarga yg mane sume anggota keluarga turut ada sumbangannye dalam menjaga kebersihan dan kebajikan kucing2 ni.

Satu pertandingan pada December, 2010
lokasi, Bangunan The Mall, KL (tepi PWTC)
pertandingan 3 ring.
jodol : Annnual 2nd HHP National Cat Show.



wakil kami, Damia dan Letto,
Damia dalam ketegori Dewasa dan Letto ketegori kitten.



tiga rings.
ring pertama, judge dari malaysia, dapat no 5,
ring kedua, judge dari singapore, dapat no 3
ring ke tiga, judge dari indonesia, tk ade placing ..
kire Damia ni tk dalam selera Indon kot ..
tk menarik dari kacamata indon tu



bersama rossette utk tempat ke 3 dan ke 5



Letto,
kitten kami, ketengahkan utk kali pertama.
tidak mengecewakan,
no 2 pd satu pusingan.



bersama rossette utk tempat ke 2,



suasana ketika d The Mall, Kuala Lumpur,



bulan November,
12 Ring International Cat show,
Lokasi : Tropicana Mall, Damansara.

Damia,
5 kali no 1, 2 kali no 2, 1 kali no 3,
no 4 dan 5 ...
jenuh bawa balik tropi,
hadiah makanan pun blh tahan 8 bulan ...



bersama rossette, best HHP dan 2nd best HHP ..


"

xara,
sekadar no 6 dan no 7,



bulan august, seminggu seblm puase,
pertandingan 6 ring,
lokasi : Empire Gallary

Damia, dapat no 3, 4, 5 dan 6 ...




bubble semasa pertandingan bulan april 2010.
Lokasi : Sunway Pyramid ..
walaupun hanya 2 ring tp bubble dapat no 2 pada satu ring ...



Xara, dalam ketogori kitten, no 6.


kesimpulan,
wlupun sekadar membela kucing, yg lebih penting adalah ianye merapatkan lg hubungan kekeluargaan yg mane setiap masa pasti ingat menginagat antara anak2 dan umi mereka,
dalam memastikan yg kucing2 dirumah terjaga.

dan sempena thn baru,
di khabarkan pd bulan april ada satu cat Show sebanyak 18 ring,
tk pernah dibuat dalam dunia pertandingan kucing sebanyak 18 pusingan dalam masa 2 hari. depa nak cuba utk bulan april ni.
dan sebagai dari sebahagian dari yg aktif utk cat show dilembah kelang ni,
rasenya dah ramai kawan2 baru yg dikenali disepanjang cat Show tersebut

sebagai penutup,
blm terlambat lg aby nak ucapkan,

Selamat Tahun Baru...
utk rakan2 semua, semoga thn ni akan menjadi lebih baik dari tahun2 sebelum ni ..

18 comments:

  1. Assalamu'alaikum aby

    Selamat melangkah ke tahun baru.. semoga hari ini lebih baik daripada semalam.

    ReplyDelete
  2. SALAM ABY,
    CANTIKNYA KUCING2 TU. KALAU DAPAT SEEOKOR, SERONOKNYA ! MINAT PELIHARA KUCING TAPI ORANG ISTEMEWA TAK SUKA, TAK BOLEH BUAT APA !

    ReplyDelete
  3. Salam Aby,

    Wah... cantiknya kucing. Kalau ikut mata kakak Letto tu cantik sangat. Gebunya.... Damia pulak matanya macam torch-lihgt mencerlang cerahnya. Mesti keluarga aby memang suka/sayang kucing. Kakak tunggu April nanti mana tahu ada peluang. Letto masa tu dah besar.

    Selamat tahun baru juga buat aby dan keluarga. Moga segala kebaikan dan impian akan lebih baik.

    ReplyDelete
  4. salam k werdah,
    selamat memasuki thn baru utk k werdah juge,
    semoga k werdah sihat2 selalu dan dapat memberi entri yg menarik dlm blog k werdah,
    aby blm sempat nak buat reply kt blog k werdah ..

    ReplyDelete
  5. salam LF,
    saye plak terbalik, dulu saye yg tk suka, anak2 dan wf yg suka.. tp bile selalu tengok gelagat dan keletah kucing2 ni, terhibur juge..
    sampai saye sendiri ada dua ekor utk dijaga depa tu ...
    boleh cuba tuan... sayang dia pelan2 datang

    ReplyDelete
  6. salam k zakie,
    kisah letto ade saye tulis kt entri,
    Kecilnye Dunia ni.
    letto ni kucing gantian utk jackie yg mati,
    (tengok gambar jackie paling bawah kt gadget)
    diberi kt kami mase lps raya hari tu, baru jer lps putus susu. sekarang besar dah ..
    klu april nanti, dia dah ketegori adult.
    dah tk boleh masuk kitten,

    tp aby ade dua ekor yg baru lahir,
    memang mengacam, siap flat face lg ..
    memang ade competition value ...
    sedang elok bile masuk april nanti ..
    sbb utk kitten,
    umo 4 - 7 bulan ...
    nanti saye paste kan gambo nye

    ReplyDelete
  7. salam
    kalau bercuti atau balik kg,kucing2 tu bawak sekali ke?

    ReplyDelete
  8. salam kamsiah,
    soalan yg menarik.
    pernah sekali bercuti ke Pulau Kapas,
    sume ikut pergi.

    so kucing kena anta ke boarding.
    kt sini banyak pet shop atau pengemar kucing buat bisness penginapan kucing,
    harga penginapan utk seekor,
    rm 15 - 20 utk kedai, tp klu pengemar buat takat kt umah, kadar dia dlm rm 10-15 jer..

    bayangkan klu anta 5 ekor,
    dan tinggalkan 3 mlm,
    ratus juge la ..

    tp sekarang, klu pegi cuti,
    seorg kene jaga rumah ..

    ReplyDelete
  9. Salam Wak,

    Comelnya kucing-kucing tu. Tahniah kerana berjaya menerima anugerah2 tu.

    Saya suka tengok kucing tapi nak pelihara tu payah sikit.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum,

    tahniah dan selamat tahun baru....
    saya dah ketinggalan bas la..

    ReplyDelete
  11. salam kak, ni mama yuyu yoyet.. :-) wah, banyaknya tuceng akak...(^_^) comel2 semua..

    ReplyDelete
  12. salam k hanim,
    nak maintain kucing utk competion level,
    letih gak. kuat penjagaan nye ..
    kesihatan pun kena awasi sama.
    apepun TQ atas wish tu

    ReplyDelete
  13. salam mie,
    TQ atas ucapan tu

    ReplyDelete
  14. salam AH,
    same utk AH juga, selamat thn baru.
    bkn AH yg ketinggalan bas, tp aby yg lambat gerakan bas tu

    ReplyDelete
  15. salam namie...
    yuyu yoyet pun cantik juge ..
    aby blm perkenalkan lg manjalara dan manjaluna ..
    kedua dua ni kitten yg lahir ujung bulan november dan awal december.

    neway, aby ni male ..
    so bukan kakak

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum aby...selamat tahun baru..memang saya ketinggalan jauh ba2 kucing nie...semoga minat aby akan terus mekar

    ReplyDelete
  17. selamat thn baru utk sahrom same,
    mudah mudahan .. semoga minat tu terus segar ...
    insyallah

    ReplyDelete