Friday, December 28, 2012

Program di penghujung cuti Sekolah ...

salam rakan2 blog ..
menjelang cuti sekolah yg tk beberapa hari lg ...
sebagai bapa, bertanya la aby kt anak2 ke mana kita nak berjalan penghujung cuti ni ..
masing kata nak ke Genting Highland ..
dengar jer Genting, lega rasa bapanya ..
tk payah gi jauh, boleh balik hari ..
tk perlu isi minyak dgn bayar toll yg banyak 


bila sampai ke puncak genting ...
kabus nya tebal, sejuk nya agak mencengkam juga la ..


kabus disekeliling




klu datang ke Genting tk main di Theme Park ni mcm tk lengkap ..
tp klu dah cuaca mcm ni mana seronoknya main ..
banyak game tk jalan disebakan cuaca yg kurang baik ..


yg seronoknya menikmati cuaca yg agak romantik ni jerla ..
bukan senang nak dapat datang dengan cuaca yg sejuk mcm ni..
setidak tidaknya adalah kelainan cuaca dari tempat kita  ..


masuk indoor gama pulak lain critanya ..
tiap satu game kena beratur panjang ..
petugas kaunter tiket siap kata,
jangan beli tiket package, sbb rugi,
tk banyak game boleh main disebabkan kena beratur lama ..
ada satu game tu, kena tunggu 2 jam baru boleh main sbb yg menunggu tu ramai sangat ..
tk enjoy juga ..


takat main kenderaan gantung ni jer la ...



cuaca belah malam ..
sbb tunggu lps magrib baru berangkat balik ..
cukup best suasananya  ....


apapun yg best percutian ni ...
sume anak2 ikut ..
rasa nya lama juga tk bercuti dengan kesume ada sbb kadang2 yg besar tu tu ada program sendiri ..
jd lebih meriah percutian ni ...


memandangkan tk main Theme Park dan game disebabkan keadaan yg kurang selesa ..
papanya pun kata kt  depa tu .. cuti Christmas ada lg ..
boleh gi berjalan lg sbb kt sini tk main apa2 ..
bajet ada lg ...
masing2 cadangkan ke satu tempat ...
lg happening ...
kemana!!!!!
"tungguuuuu jangan tk tungguuuuu yer,
manis kan senyuman maniskan iman"
suka dengan kata2 ustazah Noor Baiyah di Suria FM tiap menjelang magrib ...

16 comments:

  1. saya kurang gemar ketempat2 sesak dgn manusia mcm tu...lbh2 lagi ramai bangsa lain yg pakai baju tak cukup kain...

    ReplyDelete
  2. Salam kamsiah, stuju dgn kata2 kamsiah tu, bilatkt tmpat awam mmang tk lari dari brpandangan dgn pemakai baju tk cukup kain ni.
    Kita abaikan jerla depa tu. Brgembira dgn famili kita jer

    ReplyDelete
  3. salam bro aby
    Sebuah keluarga yg bahagia.nice
    Saya dah x de superbike..dh rehat seketika skarg ni..just main motor british bike je..tragedi 8 tahun lepas meragut nya rakan di karak highway..
    Layan motor buruk je saya aby..slow2 jalan..hehe.

    Ketenangan dalam pemanduan motor adalah lbh niqmat.

    ReplyDelete
  4. Assalamu'alaikum aby

    Adalah juga beberapa kali kak ke sana bersama famili layan anak-anak masa mereka masih kanak-kanak. Kini giliran mereka dengan anak-anak mereka pula.

    ReplyDelete
  5. salam TA ..
    alhamdllillah, sebuah berkekalan keluarga bahagia tu ..
    setuju dgn ayat last tu ..
    cuma kekadang bile dah full suit ..
    lalai tangan memulas trotel tu ..

    takziah kpd kwn TA tu ..

    ReplyDelete
  6. salam k werdah ..
    gitu la pusingan hidup ..
    masa depa kecil kita bawak berjalan ..
    bila kita tk berupaya nanti harap2 mereka tk lupa bawa kita sama ..
    cuma waktu tu samaada kita larat mengikut depa tu atau tidak ...
    harap kak sihat seadanya ..

    ReplyDelete
  7. Last ke Genting tahun 2008..
    dah byk perubahan kot bang..
    seronok sesekali berjalan dgn family ni kan..:)

    ReplyDelete
  8. salam atie ..
    Genting memang cepat perubahan nya ..
    banyak bangunan/resot2 baru yg naik ..
    yup ..
    memang seronok berjalan dgn kesemua ahli famili

    ReplyDelete
  9. Tu yg malas tu sebenarnya nk kena beratur... Kalau ramai kagilah malas...
    Mmg best cuaca diakan Aby kalau cam tu ....
    Tu semua anak anak yeh....chinese look yeh!

    ReplyDelete
  10. Slm hainom, psl nk kena bratur pnjang tu yg kurang main indoor game. Sekadar seronok mnikmati cuaca nya.
    Yup... Tu la sume anak2 aby

    ReplyDelete
    Replies
    1. hero hanya sorang.... Berapa umur dia tu ?

      Delete
  11. yup, hero seorang jer.
    bila yg ke 4 datang hero, alhamdullillah ..ada wali dah ..
    dah boleh tutup lps tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak lanang okje plak umonya brapa

      Delete
  12. salam aby....
    ada saguhati buat aby di blog TA
    atas sokongan aby pada post

    http://aku-saya-alam.blogspot.com/2012/12/kertas-soalan-bahasa-jawa-1.html

    kalau tak keberatan nak alamat surat menyurat....

    ReplyDelete
  13. salam TA ..
    klu tengok profile TA di Shah Alam ..
    aby pun kt kelang jer ..
    SA pun selalu ke sana ..
    mungkin boleh jumpa dan medang neng endi2 ..
    seksyen 7 okeh gedeh mangan ..

    utk korespon ni emel aby ..
    hmd_biaggi@yahoo.com

    ReplyDelete