Monday, April 11, 2016

Bila stesen TV datang Bertandang

salam rakan2 blog ..
beberapa entri kebelakang asyik crita psl Hero gusti tu ..
utk entri ni bercerita psl wife pula ..

asalnya wife dapat panggilan dari TV 9.
appoinment utk penggambaran kucing baka Cornice Rag ..
kucing bertelingan capang yg pada zahir nampak mcm kucing kampong atau kucing siam ..
memandang kan kami ada beberapa ekor baka kucing ni maka wife pun bersetuju
pengambaran tersebut di jalankan ..

penggambaran yg dijalankan dirumah kakak wife ditaman sebelah sbb hanya khusus kpd kucing
cornice, lebih sesuai di buat kt tempat yg tiada kucing lain ..


ketika penggambaran dibuat ..



bersama anak ke 2 sheila sedang melayan kucing2 ..


hasilnya , ahad yang baru ni, 10/april .. kluar tayangan nya dirancangan Nasi Lemak Kopi O di TV 9


mungkin terasa kepuasan pada diri wife ni ..
penat lelah menjaga kucing akhir dapat satu slot di dalam TV .

tidak lupa, terima kasah kt krew yg sudi datang ke rumah utk membuat penggambaran tersebut ..
tiada apa yg istimewa, sekadar kueh muih petang utk menjamu selera ..


21 comments:

  1. Salam kamsiah ...
    Mmang baka telinga capang tu unik ..
    NK jaga pun kena berhati2. Tk blh bg lbh mkn sbb nanti shape badan nya yg runcing tu hilang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. omongngay bojo ku minggu kiyer ono jemputan neng angkasapuri plak utk rancangan selamat pagi malaysia.
      psl kocing jugak

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Kuwey ko dak njaluk diinterview sekali? Hihi.... Nek ngomongkan glemer sak kalan....haha....
    Berbaloilah wife tu, penat lelah selama ni berbayar dapat keluar TV. Dapat duit tak Aby kalau keluar TV gitu?
    Rugi tak dapat tgk kat TV.....tak tau!!!

    ReplyDelete
  4. Salam hainom ..
    Wong lanang kerjo blakang tabir waeh la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... weroh bojo ney nang TV pun wes sukak mbanget yor haha....

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. Ben Wong wedok seng ffular.
    Orak entok opo2 ..
    Skadar free publisiti seko stesen TV ..
    Kuwi pun Wes bungah bnget

    ReplyDelete
  6. Kucing ni comel, rupaya milik wife blogger. Tahniah pengalaman yang tak boleh dilupakan kan, kenangan sampai bila-bila ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam haryani ..
      Stuju dgn kata2 yani ..
      Pengalaman yg tk dpt d lupakan .. Post kt blog ni tnda kenangan tu

      Delete
    2. Salam haryani ..
      Stuju dgn kata2 yani ..
      Pengalaman yg tk dpt d lupakan .. Post kt blog ni tnda kenangan tu

      Delete
  7. Replies
    1. salam saridah ..
      fuyoo tak apa asal jangan poyooo ..
      hihi

      Delete
  8. Eh... kakak rasa kakak tengoklah Aby masa program ini. Sebab ahad kan biasa kakak di rumah sedirian. Sambil siang ikan bilis masa tu (buat kat hall jgn terperanjat hihi...) kakak menonton. Orak reti seng ayu bojo mu kisah ea. Untunglah glamer sekejap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kz ..

      Orak reti seng ayu bojo mu kisah ea.

      opo iyyoo ..

      Delete
  9. Ora entok ndelok bojo ney kuwey.....mboco komen ney kuwey wes lepas nang TV...

    ReplyDelete
  10. Ora entok ndelok bojo ney kuwey.....mboco komen ney kuwey wes lepas nang TV...

    ReplyDelete
  11. rak opo nom ..
    nyong ngawe entir psl kuie ..
    ben isi ndelok

    ReplyDelete
  12. salam aby..
    nampak bulu kucing tu mcm kucing biasa...cuma beza pd telinga dia...muka pjg...glemer aby yer...masuk TV :)

    ReplyDelete