Wednesday, May 4, 2016

Sepagi d Angkasapuri ..

salam rakan2 blog .
hari khamis, 28 april 2016.
awal pagi tu wife minta hantar ke Angkasapuri.
tujuannya adalah untuk shooting dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia.
satu segmen untuk mempromosi Pertandingan Kucing Antarabangsa Negri Sembilan 2016..
bersama beberapa rakan yg lain, yg mana tiap seorang membawa baka kucing yang berlainan
untuk tujuan shooting tersebut.
wife membawa kucing capang yg baru kluar di TV 9 ..
hasilnya .




sepanjang shooting, aby duduk di dalam bilek menunggu.
dengan adanya TV besar disitu, senang untuk mengikuti secara live serta dapat mengambil gambar ketika tayangan


satu yang menarik bila berada didalam Angkasapuri ni adalah ,
di sepanjang laluan pejalan kaki, dinding nya tergantung frame gambar2 tayangan2 lama ..
Zaman bakat TV, Kumpulan Quinary M , artis2 veteran dan yg telah kembali keRahmatullah,
gambar2 mereka ni ketika muda banyak tergantung pada dinding2 tu ..
jelas sekali bila melihat gambar tu, mengembalikan nostalgia zaman TV hitam putih ..

rezeki dari menjaga kucing,
wife dapat merasa keluar di TV9 dan TV1 dan satu masa dulu seekor kucing kami pun pernah keluar dalam iklan TV3.

Moga usha membela dan menjaga kucing2 tersebut dan berterusan.
rezki yg diterima dah dirasai ..
wlupun bukan berbentuk wang ringgit, tp peluang dapat beraksi dihadapan kamera adalah satu rezki yg amat berharga


9 comments:

  1. Waaahhh!! tambah glamerlah puan isteri ye aby:)
    Kucing yg aby bela gebu-gebu itu yg menarik perhatian.
    Tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kz ..
      glamer takat dunia kucing jer ..
      arek ngawey kucing dadi gebu,
      belonjonay pun gedi ..

      Delete
  2. dah jadi retis dah family aby ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kamsiah ..
      Artis hang cangkul jer kam ...

      Delete
  3. assalamualaikum aby dan family semoga sentiasa ceria...Tahniah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'kum salam saridah ..
      Alhamdulillah, moga sentiasa ceria...

      Delete
    2. W'kum salam saridah ..
      Alhamdulillah, moga sentiasa ceria...

      Delete
  4. Tak dpt tengok rancangan seng enek bojo ney kuwey....
    Yelah ...tak sia sia minat yg dipupuk selama ni dpt perhatian TV ye Aby

    ReplyDelete
  5. Tak dpt tengok rancangan seng enek bojo ney kuwey....
    Yelah ...tak sia sia minat yg dipupuk selama ni dpt perhatian TV ye Aby

    ReplyDelete